5 Lucruri pe care ar trebui sa le stii despre Ferrari LaFerrari

ferrari-laferrari

Ferari este o companie respectata in industria auto si pe buna masura. In privinta modelului lor LaFerrari ( da, Ferrari LaFerrari nu tocmai un nume creativ) sunt o serie de lucruri care ar trebui sa le stii. Pretul acestui automobil este de 1.4 milioane de dolari si daca doresti sa il achizitionezi sa stii ca nu poti, doarece toate modelele au fost deja vandute.

1. Este un hibrid

Deoarece inginerii nebuni de la divizia Ferrari au decis  ca motorul montat centra le 789 de cai putere nu a fost suficient de puternic, acestia au adaugat si un motor electric de 161 de cai putere. Acesta este pozitionat in spatele  cutiei de viteze cu ambreiaj dublu in 7 trepte si trimite energia direct catre trasmisie. Bateria este una care adauga putina greutate dar da un plus de putere masinii iesit din comun.

2. Cifrele sunt impresionante

Avand in vedere puterea dezvoltata de cele doua motoare se ajunge la un total de 950 de cai putere. Masina este capabila sa ajunga de la 0 la 100 de km/h in mai putin de 3 secunde. Viteza maxima este de 217 mile pe ora. Au fost realizate doar 499 de astfel de modele si toate au fost deja vandute.

3. Bateria motorului electric este imuna la gloante – aproape

Aceasta este montata in spatele scaunelor in partea de jos a masinii si  are o capacitate de stocare de 2.3 kwh. Este captusita cu un strat de kevlar pentru a o proteja.

4. Este construita manual

Asemanator cu masinile F1, LaFerrari are sasiul si caroseria fabricata in manual din fibra de carbon.

5. Aerodinamica activa

Miscarea aerului in jurul maisnii este intr-o continua schimbare. Un spoler gigant se ridica pentru a crea mai multa apasare aerodinamica. Cu acelasi scop au fost montate si flaps-urile din parte din fata a masinii. La viteza de 200 km/h masina este apasata cu o forta de 500 de kg doar multumita acestor schimbari.

admin

View more posts from this author

Leave a Reply

Your email address will not be published.