Afl ce trebuie sa faci pentru a avea un stil de viata sanatos

Se intampla de foarte multe ori sa nu ne dam seama ca exista foarte multe lucruri marunte care ne influenteaza si care determina un stil de viata nesanatos.

Pentru o functionare perfecta a organismului trebuie sa facem astfel incat sa avem o alimentatie dar si un stil de viata sanatos.

Exista foarte multi factori care ne fac sa fim nesanatosi. Incepand de la fumat, la abuzul de alcool, cafea, alimentatie dezordonatam,sedentarism, lipsa hidratarii sau lipsa somnului. Exista foarte multe lucruri care ne fac sa fim nesanatosi. Din acest motiv trebuie sa facem astfel incat sa eliminam acesti factori care nu fac decat sa ne influenteze in mod negativ sanatatea. Cand se acumuleaza acesti factori se ajunge la cresterea in greutate sau la alte tulburari de sanatate la nivel metabolic, cardiovascular sau endocrinologic.

Sa avem un stil de viata sanatos nu inseamna sa ne infometam ca sa fim slabi sau sa avem o silueta de invidiat. Daca va doriti sa fiti sanatosi trebuie sa avem un regim alimentar sanatos, sa mancati diferite lucruri sanatoase, sa alimentati organismul cu nutrientii de care are nevoie. Pentru a-i oferi organismului toate vitaminele si mineralele de care are nevoie ar fi indicat sa  cautati Magazin online de suplimente. Sportul este si el esential in cazul in care vreti un stil de viata sanatos.

Alimentele pe care le consumati intr-o singura zi trebuie sa fie impartite in 3 mese principale pe zi pentru ca organismul sa functioneze corespunzator. Pe langa aceste mese principale trebuie sa mai luati si doua gustari, de preferat fructe sau legume. Cina nu trebuie sa fie luata inainte de culcare ci cu minimum 3 ore inainte pentru a se putea digera corespunzator sau pentru a vea un somn linistit.

Probabil ca va intrebati ce ar trebui sa contina mesele dvs. Ei bine, se pare ca un continut ale meselor principale trebuie sa fie alcatuite din cereale si derivate din cereale, carne (de preferat carne alba), i ou la 2-3 zile, grasimi alimentare cu acizi grasi, complexul de vitamine B si omega3 sau 6, uleiuri vegetale si alte lucruri. Ciocolata sau alimentele dulci ar trebui sa dispara din alimentatia dvs. sau cel putin sa consumati in cantitati foarte mici.

Fibrele alimentare sunt foarte important atunci cand vorbim despre digestie. Acestea regleaza tranzitul intestinal si elimina substantele toxice care se acumuleaza in organism. Asadar, este foarte important sa consumati alimente cat mai bogate in fibre.

admin

View more posts from this author

Leave a Reply

Your email address will not be published.