Ai un copil istet? Iata raspunsul!

Am auzit de numeroase ori cum unii parinti erau pur si simplu dezamagiti de copilul lor crezand ca nu sunt suficient de inteligenti. Unii parinti cred ca daca ii explica copilului anumite lucruri iar el nu intelege, inseamna ca nu este foarte inteligent. Nimic mai gresit.

Chiar daca ii explicati copilului diferite lucruri nu trebuie sa uitati ca el are de asimilat intr-o singura zi foarte multe cunostinte. Intr-o zi normala probabil ca tu ii vei explica ce inseamna sa fii verisorul cuiva, cum se numeste unul dintre ei, ce face vecina, cum trebuie sa vorbeasca sau sa se comporte. Rezultatul? O multime de cunostinte de asimilat ceea ce pentru un copil inseamna extrem de mult. Va trebui sa intelegi ca un copil nu poate sa retina anumite lucruri asa cum o faci tu, mai ales ca unele dintre ele nu le intelege.

Este ca si cum ii erem copilului sa faca anumite lucruri sau sa le retina desi nu intelege nimic. Sigur ca nu vei avea rezultate imediate, asa ca va trebui sa ii repeti ori de cate ori este nevoie.

In plus, la varste foarte fragede copii sunt in stadiul de invatare si aprofundare. Ei vor incerca sa inteleaga ceea ce se intampla in jurul lor insa acest lucru nu insemna ca vor si intelege acest lucru.

Un alt sfat de care trebuie sa tii cont este acela ca va trebui sa iti inveti copilul sa faca anumite lucruri, jucandu-se. Pentru copii totul este o joaca asa ca nu poti sa ii incarci memoria cu tot felul de lucruri nefolositoare. Va trebui sa faci astfel incat sa ii explici lucrurile jucandu-se. Astfel, va intelege mult mai usor ce va avea de facut. Improvizeaza un dans simpatic pe care sa il repetati de fiecare data cand strangeti jucariile. Astfel, copilul o va face la un moment dat singur.

admin

View more posts from this author

Leave a Reply

Your email address will not be published.