Avantajele si dezavantajele solarului

Cand vine sezonul cald, toate ne dorim sa fim bronzate. Pielea are un aspect mult mai catifelat, mai frumos si mai proaspat atunci cand suntem bronzate. Bronzul este un accesoriu “must have” deoarece ne ofera un aer exotic si plin de naturalete.

Cum tehnologia a evoluat, si va evolua si de acum inainte, putem obtine bronzul pe care ni-l dorim si prin alte metode decat cea pe care ne-o ofera soarele. Exista creme autobronzate sau creme cu pigmenti, daqr si solarul reprezinta o forma prin care ne putem bronza. Acesta este cel mai rapid si mai eficient mod de a te bronza in mod artificial. Dat fiind faptul ca ne ofera un mod de bornzare artificial, trebuie sa stim ca aceasta tehnica are si avantaje si dezavantaje. Iata care sunt avantajele mersului la solar:

In timpul sedintei de solar, vom capata o stare psihica buna, pozitiva si optimista.

Un avantaj in reprezinta rapiditatea si comoditatea prin care putem obtine un bronz uniform, frumos si de durata pe toata suprafata corpului.

Solarul sintetizeaza vitamina D care ajuta la fixarea calciului in organism si stimuleaza cresterea calitatii sistemului imunitar.

Am obserrvat ca expunerea la soare ajuta la indepartarea acneei de pe corp si fata. Prin solar se pot trata unele boli cutanate precum dermatita atopica, dermatita seboreica, psoriazisul, vitilgo si acneea.

Cum am aflat care sunt avantajele solarului, trebuie sa stim si care sunt dezavantajele utilizarii lui:

Daca se apeleaza in mod exagerat la acest tip de bronzare artificiala, cantitatea prea mare de ultraviolete artificiale pot determina arsuri, roseata si usturimi ale pielii.

Creste riscul aparitie de cancer de piele. Avand in vedere ca radiatiile UV patrund foarte profund in piele, ele distruc colagenul si tesutul conjunctiv de la nivelul dermului facand pielea mai aspra, ingrosata, patata, ridata si fara elaxicitate.

Se pot forma leziuni ale ochilor. In timpul sedintei de solar este esential sa porti ochelari cu protectie solara.

admin

View more posts from this author

Leave a Reply

Your email address will not be published.