Afla care sunt bolile care pot fi tratate prin intermediul ghimbirului

In cazul in care v-ati intrebat la ce este bun ghimbirul vreodata trebuie sa aflati ca acesta este extrem de bun si de sanatos. El ajuta la buna functionare a organismului si are puterea de a remedia unele boli. Iata ce poti face cu ghimbirul:

Ghimbirul ajuta la ameliorarea raului de miscare. Ghimbirul este cunoscut drept un remediu eficace pentru senzatia de greata asociata cu raul de miscare. Cercetatorii nu au descoperit exact care este motivul, insa in urma unui studiu realizant asupra studentilor de la Academia Navala s-a observat ca cei carora le-a fost administrat ghimbir au suferit mai putin de rau de miscare.

Stimuland secretia gastrica si a enzimei pancreatice, ghimbirul imbunatateste si stimuleaza absorbtia nutrientilor esentiali in organism.

Ghimbirul previne raceala si gripa si a fost folosit timp de mii de ani in Asia drept remediu in cazul racelilor si al gripelor. Cercetatorii din cadrul Universitatii Maryland Medical Center afirma ca, pentru a trata simptomele racelii si ale gripei, adultii trebuie bea infuzie de ghimbir preparata prin infuzarea a 2 linguri de ghimbir razuit in apa fierbinte. Bautura se consuma de 2 ori pe zi.

Combate disconfortul stomacal. Ghimbirul are proprietatea de a imbunatati digestia, favorizand o absortie optima o mancarii si evitarea posibilelor dureri la stomac. Totodata, se pare ca ghimbirul poate reduce inflamatia din organism intr-un mod similar aspirinei sau ibuprofenului. De asemenea, ghimbirul ajuta la tratarea infectiilor bacteriene de la nivelul stomacului.

Ghimbirul contribuie la mentinerea unei bune circulatii sangvine. Ghimbirul contine crom, magneziu si zinc care ajuta la fluidizarea sangelui, protejand totodata si sistemul cardiovascular. De asemenea, ghimbirul si-a dovedit eficienta si in prevenirea racelilor, a febrei si a transpiratiei excesive.

Totusi, nu trebuie sa faceti un abuz de aceasta planta pentru ca poate avea si efecte adverse. Asadar, consulati si un medic in cazul in care il consumati in mod frevent.

 

admin

View more posts from this author

Leave a Reply

Your email address will not be published.