Bugetul familiei pe timp de iarna

Se simte deja ca este destul de frig afara si cu siguranta nu mai este foarte multa vreme pana cand incepe sa se raceasca vremea si chiar sa inghete. Problema celor mai multi oameni este cum vor reusi sa mentina bugetul familiei mai ales ca pe timp de iarna este mult mai frig, cheltuielile sunt mai mari, posibilitatea de hrana proaspata este mai dificila pentru ca este si mai scumpa iar daca nu avem un loc de munca stabil este posibil sa nu gasim ceva de acest fel. Asadar, ce trebuie sa facem?

In primul rand, ne gandim ca daca ne dorim sa stabilizam bugetul familiei, trebuie in primul rand sa reducem cheltuielile deoarece acestea sunt destul de substantiale. Si ce putem sa facem pentru ca nu vom reusi nici in frig sa stam, nu-i asa? Ei bine, trebuie sa aplicati cateva metode de economie care sa va ajute sa pastrati caldura in casa.

Iata cateva lucruri pe care trebuie s ale faci daca vrei sa cheltui mai putini bani pentru intretinere pe timp de iarna:

Izolare

Credeam sau nu, daca vom izola peretii se va incalzi in mod radical in casa. Este foarte important sa aveti peretii izolati daca doriti sa nu aveti de-a face cu frigul. In cazul in care peretii nu sunt izolati este posibil ca sa fie frig in casa chiar daca caldura este pornita la maximum.

Asadar, daca locuiesti intr-un apartament de blocuri vechi, izoland vei reduce costurile facturii cu pana la 50%. Trebuie sa folosesti un strat de 10 cm de polistiren la exterior deoarece acesta este echivalent cu un strat de caramizi.

Incalzire electrica

Daca beneficiati de caldura de la bloc puteti sa cautati alte surse alternative. Daca veti face acest lucru vei avea parte de o reducere a costurilor deoarece acestea se vor miscora. Puteti sa apelati la panouri radiante sau la incalzire electrica de la ecojoy. Astfel, cu siguranta ca veti reusi sa minimalizati costurile lunare care vor veni si in plus, va fi mult mai cald in casa.

Geamurile

Geamurile sunt foarte importante, mai ales pe timp de iarna. Cand este foarte frig afara, trebuie sa te gandesti ca ele trebuie sa fie inchise etans daca iti doresti sa ai caldura in casa. O simpla crapatura la geamuri poate fi o adevarata problema iarna.

Daca vrei sa reduci costurile facturilor trebuie sa faci astfel incat sa ai grija sa ai un geam de calitate si o tamplarie buna. Acest factor iti va scadea costurile facturilor cu relativ 30%.

Temperatura optima

Apoi, daca iti doresti sa ai mereu cald in casa este important sa mentii tot timpul 20 de Grade Celsius in casa. Daca vei modifica tot timpul temperatura casei va fi mult mai greu sa faci cald in casa.  Nu inchide caloriferele atunci cand pleci de acasa si incearca sa le lasi la minimum. Odata ce le-ai inchis, se raceste in casa si automat se racesc si peretii. Din acest motiv va trebui sa faci eforturi mai mari daca vei vrea sa incalzesti iar locuinta.

 

admin

View more posts from this author

Leave a Reply

Your email address will not be published.