Bunele maniere la masa

Cu siguranta vi s-a intamplat sa mergeti la o cina incojurat de oameni sofisticati si sa nu stiti cum ar trebui sa va comportanti pentru a nu gresi. Regulele bunelor maniere, la masa, pot evidentia o buna crestere, educatie si formare. Cand est i invitat la cineva acasa, sau te invita cineva la un restaurant trebuie sa stii standardele de bune maniere pe care le folosesti la masa. Este destul de important, la fel cum este sa stii cum sa te imbraci, ce reguli de bune maniere trebuie sa respecti. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa stii cum sa te comporti cand iei cina in oras, sau pur si simplu, reguli pe care trebuie sa le cunosti:

Cand te asezi la o masa sofisticata ti se vor pune mai multe feluri de tacamuri in fata. Este posibil sa nu stii care este lingura, furculita sau cutitul pe care trebuie sa il folosesti pentru felul de mancare pe care il servesti. De obicei, la restaurante exista in partea stanga o serie de furculite, in partea dreapta o serie de linguri si cutite. Unul dintre codurile de bune maniere la masa consta in faptul ca trebuie sa iei prima oara, furculita, lingura respectiv cutitul cel mai indepartat de farufurie. Procedezi la fel de fiecare data. In cazul in care esti invitat la o cina la cineva acasa, ar fi bine sa astepti ca prima oara, gazda sa preia initiativa si sa inceapa sa manance.

In timpul in care mananci, mesteci trebuie sa lasi tacamul pe farfurie. Nu mesteca cu tacamurile in mana niciodata si nici nu le lasa sprijinite de farfurie. Cand vrei sa anunti chelnerul ca nu mai vrei sa mai mananci, trebuie sa pui tacamurile orientate vertical pe farfurie. Aceasta este semnalul care indica faptul ca nu mai vrei sa mai mananci.

admin

View more posts from this author

Leave a Reply

Your email address will not be published.