Care sunt motivele pentru care pielea arata mai matura

frumusete maturitate

Stim cu totii ca femeile sunt in stare de foarte multe lucruri, ba chiar sunt capabile sa faca destul de multe lucruri doar ca sa arate cat mai bine si sa ascunda faptul ca a trecut timpul peste ele. Inca din cele mai vechi timpuri, femeile apelau la tot felul de trucuri care sa le ascunda imperfectiunile si sa scoata in evidenta ceea ce au mai furmos. Sigur ca dupa ce trece timpul si ajungem la o anumita varsta nu mai putem sa aratam asa cum aratam atunci cand aveam 20 de ani.

Exista numeroase motive pentru care pielea arata de obicei mai matura decat ar trebui. Iata care sunt acestea:

In primul rand, ingrijorea fetei este un factor foarte important care influenteaza frumusetea si maturitatea tenului tau. Este foarte important sa folosesti produse de calitate si conform varstei pe care o ai, daca vrei sa arati cat mai bine.

Apoi, stresul este si el un factor care imbatraneste. Unul dintre motive este hormonul cortizol. Solutia: sa ne mentinem in forma, fizic si mental.
Doua feluri de stres dauneaza celulelor noastre. Unul este stresul oxidativ, produs de moleculele agresive de oxigen, ce constituie principala cauza a imbatranirii pielii. Al doilea e stresul psihic. Aici joaca un rol deosebit hormonul cortizol, pe care organismul il diminueaza foarte lent, spre deosebire de celalalt hormon al stresului, adrenalina. Cortizolul dauneaza celulelor cutanate si musculare si totodata amplifica stresul oxidativ, dupa cum reiese dintr-o serie de studii recente.

Oamenii care traiesc in conditii de stres prelungit isi accelereaza imbatranirea celulelor, ca si cum ar grabi timpul. Specialistii le recomanda acestora ca remediu un program extrem de simplu: zilnic 30 de minute de miscare, 30 de minute de activitati agreabile si 5 minute de exercitii de relaxare.

Este vizibil ca persoanele care au fost mai putin stresate de-a lungul timpului sunt mai tinere si au tenul mai ferm. Ei bine, stresul contribuie foarte mult la frumusetea tenului  dar si la felul in care arati.

admin

View more posts from this author

Leave a Reply

Your email address will not be published.