Ce trebuie sa facem pentru a fi fericiti

Cu totii ne dorim o viata cat mai frumoasa, fericita, plina de iubire, fericire, armonie si implinire sufleteasca. De cele mai multe ori uitam sa apreciem lucrurile marunte si ne ocupam prea mult de detalii. Detaliile ne pot face viata mai complicata si mai greu de inteles. Iata ce ar trebui sa faci pentru a avea o viata frumoasa.

Incearca sa ai prieteni adevarati care sa te poata sustine neconditionat. Nu iti alege prietenii care iti sunt aproape doar cand esti bine ci cauta sa te sprijine si in momentele in care nu te simti prea confortabil si ai nevoie de sfatul sau ajutorul cuiva.

Accepta-ti defectele si calitatile si incearca sa ai o atitudine pozitiva. Nu te ingrijora cu gandul ca defectele tale sunt vizibile ci imbratiseaza-le si incearca sa le transformi in timp in atuuri.

Nu incerca sa atingi perfectiunea. Nimeni nu este perfect si nu vei reusi sa fii nici tu. Este normal si natural sa ai calitati si defecte, trebuie doar sa le contientizezi, sa le pui in valoare, sa le corectezi si mai apoi sa fii mandru de valorile tale.

Probabil ai tendinta ca atunci cand esti suparat sa eviti sa dai detalii despre ceea ce iti creaza acea stare si sa minti ca esti fericit chiar daca lucrurile nu sunt asa. Nu incerca sa faci ceea ce nu iti doresti. Daca te vei inchide in tine, si vei refuza sa recunosti ca starea ta psihica nu este tocmai prielnica, nu vei face decat sa acumulezi ganduri si mai apoi sa explodezi si nimeni sa nu inteleaga de ce. Atunci cand esti trist, vorbeste cu prieteni, rude sau cu cineva drag, descarca-te si mergi mai departe indiferent care este motivul ce te necajeste. Nu te rusina de ceea ce simti si incearca sa sa spui lucrurilor pe nume. Astfel, vei putea zambi din nou.

admin

View more posts from this author

Leave a Reply

Your email address will not be published.