Copilul si frica. Ajuta-ti micutul sa isi depaseasca fricile

Se intampla de foarte multe ori ca sa intampinam diferite dificultati atunci cand vine orba despre somnul copilului. Cand este foarte mic copilul poate sa asocieze somnul cu diferite frici pe care le are si pe care nu le poate invinge. Se intampla de foarte multe ori sa nu ne dam seama care sunt lucrurile care afecteaza personalitatea copiilor. Oricum ar fi, este foarte important sa faci astfel incat sa iti intelegi copilul si sa ii fii alaturi ca sa depasiti orice teama. Te intrebi ce ar trebui sa faci ca sa iti faci copilul sa renunte la aceste lucruri.

Nu stii cum sa il faci sa scape de diferite lucruri. Iata totusi ce trebuie sa stii si cum sa iti faci copilul sa isi invinga temerile. In primul rand, trebuie sa faci astfel incat sa iei in serios tot ceea ce iti spune copilul. Probabil ca vei avea tendinta de a lua in deradere diferite lucruri pe care ti le spune copilul tau. Ei bine, este foarte important sa faci astfel incat sa il iei in serios si sa ai grija de ceea ce crede copilul.

Nu trebuie sa uiti ca micutii au o imaginatie foarte bogata si ca somnul poate fi o adevarata corvoada pentru ei. Probabil ca ti se va parea ca ceea ce iti spune micutul tau este un lucru mult prea banal si te va bufni rasul. Ei bine, trebuie sa faci astfel incat il iei in serios, sa fii foarte atenta la ceea ce iti povesteste si sa il faci sa inteleaga ca stii prin ce trece. Explica-i ca esti mereu langa el si ca il vei ajuta ori de cate ori are nevoie. Copilul are nevoie sa stie ca este iubit, protejat si ca se afla in siguranta alaturi de tine.

admin

View more posts from this author

Leave a Reply

Your email address will not be published.