Cresterea cotei de piata a telefoanelor Windows

AndroidiOSvs

Conform celor de la IDC (International Data Corp), pe piata smartphone-urilor vor avea loc o serie de schimbari. Desi aparent acestea nu par a fi majore, importanta acestora poate dicta directia in care se indreapta aceasta piata in urmatorii ani. In prezent cei de la Microsoft par a se apropia din ce in ce mai mult de platforma celor de la Apple. In alte cuvinte Windows Phone poate depasi iOS-ul daca se pastreaza trendul actual de pe piata.

Un raport eliberat de cei de la International Data Corportaion previzioneaza ca pana in anul 2018, avand in vedere situatia actuala, piata telefoanelor va suferi o serie de schimbari. In primul rand cota de piata a a telefoanelor ce folosesc Android-ul drept sistem de operare va continua sa detina mai bine de doua treimi din totalul pietei, preconizandu-se un procent de 77.6%. Pe pozitia secunda se va situa Apple cu un procent de 13.7%.

IDC preconizeaza ca atat cota de piata Android cat si iOS va scadea in viitorul apropiat, in timp ce piata Windows Phone va inregistra o crestere semnificativa. Raportul dezvaluie ca pana in anul 2018, Microsoft Windows Phone va detine un procent de 6.4% pe piata smartphone-urilor. Momentan Windows Phone detine doar3.5 procente din piata  telefoanelor.

In perioada actuala IDC estimeaza ca Android-ul detine o cota de piata impresionanta de 80.2% in timp ce Apple isi insuseste procentul de 14.8%. Cat despre sistemul de operare BlackBerry, cota acestuia de piata va scadea la randul ei de la 0.8% cat este in prezent la doar 0.3% pana in anul 2018.

Momentan sunt 4 mari producatori de sisteme de operare pentru smartphone-uri. Binecunosctutul Google Android, Apple iOS, Windows Phone si Blackberry. Recent cei de la Samsung au anuntat ca vor introduce un nou sistem de operare pentru o parte din telefoanele sale numit Tizen. Pentru inceput acesta din urma va fi lansat doar in Rusia.

admin

View more posts from this author

Leave a Reply

Your email address will not be published.