Cu ce trebuie sa fie dotat ghiozdanul copilui

Prima-zi-de-scoala

Deja se simte agitatia din oras si emotiile transmise de micii scolari dar si de parintii lor. Ca sa parinti nu stim nicoidata ce trebuie sa ii cumparam copilului pentru prima zi de scoala si nici nu ne dorim sa lasam totul pentru ultima suta de metri. Este foarte important sa intocmiti tocmai dvs. o lista a prioritatilor copiilor si sa le cumparati obiectele de care au nevoie pentru ca sa isi desfasoare activitatea.

Acum copii nu mai incep scoala cu clasa 1 si o incepe cu clasa 0. Chiar daca unii parinti isi imagineaza ca trecerea se face la fel de brusc ca de la gradinita la scoala, acest lucru este gresit.

In clasa 0 copilul inca se pregateste pentru scoala si nu incepe propriu zis scoala. Bineinteles, exista anumite diferente intre clasa 0 si clasa 1 pentru ca de acum copilul nu va mai fi liber sa faca chiar ceea ce vroia ci trebuie sa respecte anumite reguli, sa stea intr-un anumit loc sau sa nu mai stea cu mama. La gradinita, mama mai are acces si isi mai poate vizita copilul, in timp ce la scoala nu se mai intampla acest lucru. Copilul ramane singur si incepe sa ia contact cu oamenii din jurul lui. Ce trebuie sa ii cumperi copilului?

  • Ghiozan. Ai grija ca acesta sa fie atractiv si eventual sa aiba desenele lui preferate. Astfel va fi entuziasmat.
  • Penar. CUmpara-i un penar dotat cu tot felul de lucruri. Copii sunt atrasi de culori, lipiciuri si forfecute. Ai grija ca micutul tau sa aiba in penar tot ceea ce are nevoie un scolar.
  • Creioanele si ascutitoarele sunt obligatorii pentru copii de clase primare.
  • Blocul de desen si acuarelele sau culorile cu care va desena si un set de pictura cu panza, pensule si palete pentru amestecarea culorilor.
  • Caietel de tip 1 nu trebuie sa lipseasca din rechizitele copilului.

admin

View more posts from this author

Leave a Reply

Your email address will not be published.