Cultura Japoneza

Japonia este cunoscuta ca fiind o tara in care obiceiurile si traditiile sunt lucruri respectate. La ei educatia, loialitatea si responsabilitatea sunt printre cele mai de pret valori.

Limbajul corporal

Un semn prin care poti arata ca esti atent la ceea ce spune un japonez este acela de a da din cap. Astfel ii vei arata ca esti interesat si ca esti atent la cuvintele spuse.

Chiar daca Japonia este una din cele mai aglomerate tari din lume si in orele de varf un adevarat musuroi de oameni merg pe strazi, este important sa iti tii distanta fata de acestea. Nu este indicat sa stai prea aproape de ei sau sa ii atingi.

Contactul vizual indelungat este de cele mai multe ori privit ca un semn de lipsa de respect.

Pozitia corpului ar trebui sa fie intotdeauna una dreapta, indiferent ca stai in picioare sau stai pe un scaun.

Niciodata sa nu arati catre cineva cu patru degete indreptate spre acesta si cu degetul mare indreptat spre palma.

Obiceiuri in afaceri

Punctualitatea este un lucru deosebit de important in afaceri si in intalnirile sociale.

Orice cunostinte in legatura cu Japonia si cultura sa sunt apreciate

Trebuie sa stii ca in cazul unei negocieri, aceasta va incepe cu mangerii de mijloc din cadrul companiei. Nu incerca sa vorbesti direct cu managerii de top.

Este important sa trimiti un manager pe aceeasi pozitie cu managerul japonez. Titlul si pozitia detunita este foarte importanta.

In privinta lucrului in echipa, acestea vor fi mereu unite. Toata lumea reuseste sau toata lumea esueaza. Deciziile se iau in consesn si toata lumea din echipa trebuie consultata inainte de luarea unei decizii. Deciziile se iau greu si este un proces destul de greoi.

Modul in care te prezinti poate dicta cursul afacerilor cu un japonez. Este foarte important sa iti faci o prezentare profesionala.

 

admin

View more posts from this author
One thought on “Cultura Japoneza
  1. Pingback: Cum sa nu dai impresia de turist cand calatoresti | Ard in Culori

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *