Cum folosesti bicarbonatul de sodiu

Cu siguranta orice gospodina are undeva in casa bicarbonat de sodiu pentru ca acest ingredient actioneaza foarte bine in cazul copturii. Cu ajutorul lui gospodinele fac cea mai buna si mai frumoasa paine de casa. De fapt, exista multe alte intrebuintari despre care probabil ca nu stiati dar care pot face adevarate minuni.

Asadar, iata cum poti sa utilizezi bicarbonatul de sodiu:

Vase

Probabil ca nu te gandeai ca cu ajutorul bicarbonatului vei reusi sa cureti foarte bine vesela. Ei bine, daca adaugati 2 linguri cu varf de bicarbonat (impreuna cu detergentul dvs obisnuit de vase) in apa cu care spalati vasele, pentru a indeparta la indepartarea grasimii si a resturilor de alimente de pe farfurii, oale si tigai. Pentru cratitele in care s-a gatit si s-au uscat grasimea pe ele, mai intai inmuiati-le in apa cu detergent si bicarbonat, apoi puneti bicarbonat pe un burete umed si frecati cu aceasta pudra neabraziva.

Bureti

De asemenea, in cazul in care buretii sunt foarte murdari si au un miros a vechi poti sa faci o solutie foarte putenrica din bicarbonat daca vrei sa scapi de mizerie. In plus, cu siguranta veti dezinfecta totul cu ajutorul lui.

Desfundarea tevilor

Folosirea regulata a bicarbonatului in tevile de scurgere le poate mentine pe acestea in stare buna de functionare, fara sa se infunde. O cana de bicarbonat pe saptamana va ajuta la mentinerea unui pH favorabil in rezervorul septic.

Dezodorizare

Daca aveti lucruri car emiros foarte urat si in ciuda faptului ca le-ati spalat nu puteti indeparta mirosul trebuie sa folositi tot bicarbonat. Se lasa sa actioneze si absoarbe mirosurile neplacute. De exemplu, daca in frigider miroase ceva urat si ati spalat totul insa mirosul continuia sa persiste, trebuie sa puneti bicarbonat de sodiu intr-o farfurie sau sa spalati frigiderul cu bicarbonat si mirosul va disparea intr-un mod miraculos.

admin

View more posts from this author

Leave a Reply

Your email address will not be published.