Cum ne-a format copilaria

Stubborn

Copilaria este o perioada a vietii in care invatam si experiemtam elementele pe care viata ni le are de oferit. Este o perioada in care tot ce vedem, tot ce facem si tot ce simtit poate sa ne influenteze modul in care ne vom trai viata de atunci incolo. Este un lucru destul de interesant daca stai bine sa te gandesti ca un simplu lucru precum, culoarea biberonului iti poate influenta modul de gandire si sa iti marcheze procesul de luare de deczii.

Se spune ca adultii din ziua de astazi care nu fost lasati sa ia propriile decizii cand erau mici, in ziua de astazi sunt codependenti de alti adulti in luarea deciziilor. Spre exemplu daca in copilarie nu ai fost lasat sa alegi ce pereche de tenisi sa incalti cand doreai sa iei afara cu prietenii de seama, sansele de a lua decizii de unul singur in ziua de astazi sunt destul de mici. Este un lucru cu repercursiuni grave. In absenta unui adult deciziile luate de un astfel de individ nu sunt tocmai recomandate. Totul tine de increderea de sine si de modul care privesti intreaga situatie. Daca esti in acest caz si gasesti in luarea deciziilor un procedeu cu adevarat infricosator ar trebui sa incerci sa rezolvi aceasta situatie.

Daca in copilarie ai fost un copil care a avut parinti destul de stricti si care te controlau la orice miscare, sansele sunt ca tu la randul tau sa fii un adul destul de incapatanat si sa continui sa oferi acelasi invatamant copiilor tai. In cazul in care ai avut parinti serveri este destul de sigur ca si tu vei fi unul asemantor. Lucruri insa pot lua si o directie opusa in care libertatea sa fie vazuta ca o adevarat virtute si sa transmiti acelasi mod de educatie si copiilor tai.

admin

View more posts from this author

Leave a Reply

Your email address will not be published.