Cum reactionezi cand se ineaca copilul tau

Se intampla foarte des ca bebelusii sa se inece. Cand vezi ca bebelusul tau se ineaca esti tentata sa devii ajutata si sa faci orice ca sa previi sufocarea bebelusului tau. Iata ce ar trebuie sa stii pentru a preveni sufocarea:

Cand vezi ca bebelusul tau se ineaca vei fi tentata sa il strangi in brate, sa il bati pe spate, iar aceste lucruri nu vor face decat sa ii ingreuneze situatia in care se afla copilul tau. Daca vezi ca dupa ce se ineaca, copilul tau incepe sa tuseasca si sa planga, nu interveni in nici un fel. Copilul tau a inghitit o bucata de mancare care s-a dus pe caile respiratorii si care se indreapta spre plamani in loc sa se indrepte spre stomac. Plansul si tusea il vor ajuta sa isi elibereze caile respiratorii. Asadar, nu interveni in nici un fel pentru ca isi va reveni singur. In cazul in care situatia lui se agraveaza si tuseste cateva ore si face febra sau frisoane este semn ca trebuie sa il duci de urgenta la spital.

In cazul in care se sufoca si incepe sa invineteasca la fata trebuie sa iti pastrezi calmul si sa urmezi urmatorii pasi:

  1. Suna la o salvare, sau pune pe altcineva sa sune atata timp cat tu te ocupi de copil.
  2. Incearca sa ii deschizi gura si sa te uiti dupa bucata de mancare. In cazul in care o vezi, trebuie sa ii introduci in gurita un singur deget, de preferat degeul mic, si sa incerci sa ii scoti bucata de mancare care ii genereaza starea de sufocare. Nu introdu mai multe degete in gura bebelusului pentru ca vei impinge bucata de mancare mai jos.
  3. Daca copilul tau este in stare de inconstienta, incearca sa il trezesti si sa il faci sa planga. Cum spuneam, plansul il ajuta sa isi elibereze caile respiratorii.

 

admin

View more posts from this author

Leave a Reply

Your email address will not be published.