De ce trebuie sa mancam nuci si seminte

In orice dieta si in cazul in care dorim sa adoptam un stil de viata sanatos, ni se recomanda consumul de nuci, seminte, alune, migdale, etc., insa nu ni se explica beneficiile consumului. Aceste seminte sunt foarte benefice organismului nostru deoarece reduce riscul de a muri cu 29% de afectiuni ale inimii, si cu 11% reduce riscul de a muri prin infarct.. De asemenea, ele reduc riscul de a face boli respiratorii si previn aparitia cancerului. Iata motivele pentru care este foarte indicat sa consumam nuci sau alune:

  1. Aceste alimente sunt o bogata sursa de proteine si grasimi benefice organismului, de aceea sunt foarte folosite de vegetarieni si de vegani. Ele sunt foarte folosite pentru echilibrarea dietei celor care sunt vegetarieni.
  2. Alunele si semintele au un continut foarte scazut de carbohidrati si de aceea sunt folosite. Ele sunt usor de digerat si absorb cu succes cantitatea de zahar din organism. De asemenea, regleaza indezul glicemic si previn aparitia diabetului sau al sindromului metabolic. In plus, iti vor scadea pofta de dulce, asa ca poti consuma cu incredere.
  3. Semintele sunt foarte satioase. Ati observat cred, ca dupa ce consumati seminte, nu mai aveti pofta de mancare. Acest lucru se intampla deoarece au suficiente de multe calorii si nu vei putea sa consumi foarte multe. Sunt ideale pentru scaderea in greutate, de aceea sunt foarte recomandate de nutritionisti.
  4. De asemenea, alunele, sunt foarte bogate in fibre solubile care vor scadea riscul de cancer si de afectiuni cardiovasculare.
  5. Deoarece sunt bogate in fitostreoli, alunele vor regla nivelul colesterolului din organism si vor preveni aparitia unor boli cardiovasculare.
  6. Aceste alimente sunt foarte bogate in acizi grasi esentiali, benefici organismului, care nu pot fi produse involuntar de organism, insa previn din alimentatie. In cazul in care nu avem suficienti acizi grasi in organism ne vom confrunta cu uscarea pielii, aparitia inflamatiilor, infertilitate si tulburari legate de energie si de memorie. De asemenea, in cazul in care nu consumam suficienti acizi grasi, riscam sa ne imbolnavim de inima.

admin

View more posts from this author

Leave a Reply

Your email address will not be published.