Dependenta vs. iubire

Oamenii fac deseori confuzii intre aceste doua lucruri. Ei cred ca in momentul in care esti pur si simplu dependent de o anumita persoana inseamna ca ai sentimente puternice pentru persoana respectiva. Ei bine, aceste lucruri nu sunt nici pe departe adevarate si nu putem sa spunem ca iubirea si dependenta de o persoana este unul si acelasi lucru.

De fapt, cea mai mare diferenta dintre iubire si dependenta este faptul ca dependenta de o persoana inseamna o asteptare continua. O persoana care iubeste ofera totul fara sa aiba alte asteptari si fara sa isi mai doreasca ceva in schimb, in timp ce o persoana dependenta de o alta persoana se gandeste mereu sa ofere un lucru in schimbul unui alt lucru.

Dependenta se manifesta frecvent in relatiile de cuplu. Deseori intalnim parteneri, in special femei care chiar daca au fost supuse unor tratamente dureroase de catre parteneri tind sa ramana in acea relatie. Si unoeri chiar daca au avut puterea sa intieze o despartire, daca partenerul parasit initiaza dorinda de a innoda relatia ele nu ezita sa se impace.

Fac asta fara a se gandi la consecinte. Astfel dependentii pot avea si o componenta masochista.

In relatii, ele rabda tratamentul agresiv la care sunt supuse si chiar unoeri il cauta. Le face o deosebita placere sa vorbeasca despre el. Natura acestei placeri are la baza faptul ca cel mai important in viata este pentru ele a avea un sentiment de superioritate morala si pentru a avea si mentine acest sentiment are nevoie sa fie rau tratata.

Iubirea genereaza placere si nu ma refer la faptul ca iubind ne simtim bine si la sentimentele generate de acest sentiment. In cazul in care iubim este imposibil sa nu observam cum sufletul se inunda de sentimente placute. Iubirea este sentimentul minunat despre care orice persoana ar trebui sa stie cate ceva.

 

admin

View more posts from this author

Leave a Reply

Your email address will not be published.