Depresia in timpul iernii

Daca unele persoane abia asteapta zilele ploioase de toamna si gerul din toiul iernii, altele pot fi ingrozite de faptul ca urmeaza perioada rece, ajungand pana la depresie. Depresia este una dintre cele mai perioculoase afectiuni, fiind cea mai comuna boala de pe glob. Majoritatea persoanelor care sufera de depresie in timpul vremii rece acuza inrautatirea starii de sanatate.

Principalele simptome ale depresiei sunt inrautatirea calitatii somnului, oboseala permanenta, dificultati de concentrare, crestere ponderala, lipsa puterii de concentrare, etc. Persoanele care se confrunta cu aceste simptome trebuie sa inceapa un tratament prin consultarea unui medic. Medicul specialist ne va ajuta sa scapam de depresie fie consiliindu-ne, fie oferindu-ne medicamentatia necesara. Chiar daca mai aveti cunostinte care sufera sau au suferit de depresie, nu luati niciodata medicamentatia pe care a luat-o persoana respectiva. Medicamentele functioneaza in mod diferit de la organism la organism de aceea este esentiala prezentarea la medicul specialist care va prescrie tratamentul in functie de ceea ce aveti nevoie.

Exista cateva tipuri de tratamente foarte eficiente in ameliorarea depresiei: terapie cu lumina, medicamente antidepresive, sonciliere, administrarea de melatonina.

In cazul in care suferiti de depresie este important sa stiti care sunt pericolele care vin odata cu consumul de carbohidrati, in special dulciurile. Majoritatea oamenilor care sufera de depresie consuma dulciuri sau corbohidrati deoarece au impresia ca le redau o parte din energia zilnica necesara. Este gresit acest lucru dat fiind faptul ca energia pe care ne-o ofera acestea este pe o scurta perioada de timp. Consumul excesiv de carbohidrati si dulciuri inseamna crestere ponderala si astfel veti ajunge in cealalta extrema.

Un studiu demonstreaza faptul ca persoanele care se uita la actualitati sau stiri sunt mai predispuse la depresie sau la accentuarea ei. Stirile sunt deseori stresante iar acest lucru nu amelioreaza depresia. Actualitatile pot fi inlocuite cu citirea unor carti frumoase sau vizionare unui film cu final fericit.

admin

View more posts from this author

Leave a Reply

Your email address will not be published.