Dureri incheieturi – cauze si remedii

Se intampla de foarte multe ori ca oamenii sa se planga de faptul ca au probleme cu articulatiile si ca ii dor foarte tare. Articulatiile pot fi adevarate probleme, mai ales in cazul in care sunt dureroase si nu fac deloc bine. Ce ar trebui sa faceti in cazul in care va dor articulatiile si ce trebuie sa stiti despre aceste lucruri?

Dar este foarte important de stiut pentru cine vrea sa slabeasca: trebuie facut cu grija si treptat. In cazul dietelor agresive de genul „10 kilograme in 10 zile” se pierde foarte multa apa si masa musculara. Insa incheieturile au nevoie mare de acestea. Apa este un ingrdient esential pentru glisarea incheieturilor. Muschii conduc si stabilizeaza incheieturile. Asadar este indicat sa slabesti treptat (circa 1 kg in 14 zile) si sa ai grija sa nu le depui din nou.

Inainte se credea ca in caz de dureri ale incheieturilor, trebuie sa te odihnesti si sa le cruti de efort. Dar aceast fapt este gresit, corect este tocmai opusul. Incheiturile trebuie miscate. Exercitiile usoare intaresc musculatura din jurul incheieturilor. Substanta glisanta de pe incheieturi este astfel masata in cartilaj, hranind astfel suprafetele de contact.

Inainte de-a incepe in forta jogging-ul, antrenamentul cu greutati sau alte sporturi, trebuie sa faci cateva miscari de incalzire a muschilor. Deoarece muschii incalziti bine garanteaza buna fuctionare si apararea incheieturilor. Este ideal sa mergi 5-10 minute pe loc, sa alergi usor sau in sala de fitness cateva minute pe bicicleta eliptica la rezistenta mica.

Asadar, trebuie sa faci astfel incat sa te incalzesti cat mai bine si sa ai grija sa nu iti exploatezi articulatiile. Articulatiile nu trebuie sa fie tratate cu indiferenta deoarece se pot complica problemele si pot aparea probleme mult mai mari.

 

 

 

admin

View more posts from this author
One thought on “Dureri incheieturi – cauze si remedii

Leave a Reply

Your email address will not be published.