Importanta hidratarii

Stim cu totii ca hidratarea este foarte importanta si ca se vorbeste despre ea peste tot, in orice perioada a anului. Hidratarea este cheia funtionarii corespunzatoare a organismului.

Stim cu totii cat este de important sa avem un corp hidratat si o piele hidratata. Corpul omenesc este compus din 70% apa iar pentru ca organismul sa functioneze cat mai bine este necesar sa consumam zilnic aproximativ 2 litri de apa. In cazul in care nu consumam suficienta apa organismul “inseteaza” si astfel apar diferite probleme cum ar fi cele de greutate sau cele care tin de estetica.

Pe timpul verii se consuma mai multa apa pentru ca pierderile de apa din organism sunt mai mari insa pe parcursul iernii se consuma cel putin sase pahare de apa.  Lipsa apei din organism se va reflecta la nivelul epidermei, devenind uscata, dura si chiar aparitia unui ten gras. Asadar, daca va doriti sa aveti o piele stralucitoare si catifelata trebuie sa consumati cat mai multa apa.

Este foarte important sa consumati apa insa trebuie sa fiti atenti si la tipul de apa folosit. Probabil ca ati auzit ca foarte multe tipuri de apa sunt chiar periculoase pentru sanatate deoarece contin anumtie substante care pot dauna. Ei bine, daca veti consuma o apa calitativa, imbuteliata puteti sa fiti siguri ca nu veti avea probleme de genul calculilor renali sau alte lucruri.

Recomand perla moldovei deoarece aceasta apa este oligominerala natural alcalina si are ph-ul cu valoare de 8,8. Aceasta apa este extrasa de la 210 m adancime ceea ce o face sa fie pura. Apa vine din partea Moldovei asa cum ii spune si numele si este extrasa din dealurile care inconjoara localitatea Sascut. Apa Perla Moldovei nu este supusa niciunui proces chimic care sa ii modifice compozitia chimica sau alcanitatea fiind imbuteliata cu aceasi calitate cu care este extrasa din pamant.

Hidratarea este foarte importanta si pentru ca aceasta contribuie la imbunatatirea functiilor, favorizand o buna capacitate de concentrare si efort. Astfel, nu veti avea nici probleme legate de refluxul gastric.

De ce se deshidrateaza pielea? Exista diferite motive pentru care pielea se deshidrateaza si creaza aspectul neplacut. Unele probleme sunt cauzate de natura genetica si altele de diferite probleme de sanatate cum ar fi disfunctiile endocrinologice, tulburarile circulatorii sau consumul anumitor medicamente. Sigur ca pielea se mai deshidrateaza si din cauza anumitor factori precum fumatul, stresul, alimentatie necorespunzatoare, lipsa somnului etc.

Tenul are nevoie de o ingrijire speciala si tocmai de aceea trebuie sa folosim produse speciale pentru a evita uscarea tenului. In cazul in care se folosesc produse care deshidrateaza tenul iar acesta este prea uscat vor aparea ridurile de expresie care cu timpul se vor accentua. Asadar, trebuie sa folosim produse cosmetice cu PH acid sau neutru si neaparat o crema hidratanta. Se recomanda folosirea unor creme cu acizi de fructe sau pe baza de plante. De asemenea, nu trebuie sa uitati de scumbul facial. El trebuie sa fie facut o data pe saptamana chiar si in perioada iernii.

 

 

admin

View more posts from this author

Leave a Reply

Your email address will not be published.