Incinerarea umana – controversata, dar tot mai aleasa

www.proignis.ro

Putini dintre noi se gandesc din timpul vietii la asta, insa poate fi chiar util pentru cei apropiati sa se stabileasca in mod clar cateva detalii cu privire la cel din urma drum.

Aparent e sinistru sa iti faci un plan funerar, insa cu ajutorul acestuia vei mai lua din greutatea ce va apasa pe umerii celor indoliati. O decizie pe care va trebui sa o iei se refera la maniera in care decurge inmormantarea, respectiv daca va fi vorba despre clasica inhumare sau daca vei alege incinerarea.

Pentru unii poate sa para ciudat, insa ideea de a alege incinerarea ca metoda de a pleca din aceasta lume a devenit o practica tot mai intalnita. Care sunt motivele? Se pare ca exista o serie de argumente care sustin aceasta idee, pe care le vom prezenta in continuare. Cei interesati de informatii suplimentare se pot documenta de pe site-ul ProIgnis.ro – un crematoriu Transilvania care ofera servicii de incinerare umana.

Incinerarea este o practica recunoscuta si legiferata

Aceasta modalitate de a realiza funerariile unei persoane este recunoscuta, acceptata si reglementata legal de catre statul roman.  La fel ca si inhumarea, incinerarea nu reprezinta de fapt decat o optiune fie a familiei sau apropiatilor, fie a persoanei trecute in nefiinta, conform cu hotararea pe care a luat-o in acest sens in timpul vietii.

Costurile pot fi mai avantajoase

O comparatie intre cele doua metode de inmormantare poate sa aduca drept rezultat o maniera mai rentabila de a duce pe ultimul drum o persoana defuncta. Costurile incinerarii pot fi mai avantajoase, comparativ cu toate cheltuielile unei inmormantari realizate in mod traditional.

Incinerarea nu incalca dogmele religioase

Contrar unor perceptii si a faptului ca unii blameaza incinerarea, aceasta este acceptata in randul numeroaselor religii. Chiar daca Biserica Ortodoxa Romana nu tolereaza incinerarea, exista preoti ortodocsi care savarsesc slujbe religioase aferente inmormantarii chiar si pentru persoanele care au ales inca din timpul vietii sa fie incinerate.

Practica este adoptata de categorii sociale din cele mai diverse

Unele voci spun ca doar anumite categorii sociale sau profesionale aleg aceasta modalitate de trecere in lumea cealalta. In fapt insa, incinerarea are ca sustinatori persoane din toate categoriile sociale si profesionale, ba chiar isi gaseste adepti in persoane apartinand unor religii variate.

Problema locurilor de veci – rezolvata

Un alt argument in favoarea incinerarii se refera la faptul ca spatiile aferente cimitirelor devin parca tot mai restranse. Prin incinerare insa acest neajuns devine eliminat.

Incinerarea este o practica moderna

Diverse statistici ce pot fi gasite online arata faptul ca practica incinerarii detine un procent de 36% din totalul optiunilor cu privire la inmormantare, la nivel de Uniune Europeana. Practica moderna a incinerarii este de asemenea intr-o continua dezvoltare la nivel mondial.

Cei care sustin incinerarea mai aduc un argument: trupul, odata trecut prin foc, este purificat, ceea ce il face mai demn de maretia divina, in viata de apoi. Adevarat sau nu? De ales sau de evitat? Oricare ar fi optiunea, aceasta tine in cele din urma de dorinta exprimata de respectiva persoana in timpul vietii, ori de dorinta familiei si a celor apropiati.

admin

View more posts from this author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *