Lucruri interesante despre China

China este o tara foarte frumoasa care are atat o istorie moderna cat si un trecut deosebit de interesant. In ziua de astazi tara este una din cele mai mari puteri economice ale lumii si se mandreste cu o traditie si un trecut impresionant. De-a lungul timpului China a fost o tara modesta care incet incet s-a dezvoltat si a ajuns ceea ce este astazi.

Populatia

China este cea mai populata tara la nivelul Globului. Avand un numar de 1.3 miliarde de locuitori tara este una din cele mai aglomerate locuri de pe Pamant. Cei 1.3 miliarde de locuitori din China reprezinta 20 de procente din cei 7.2 miliarde de locuitori cat are Pamantul. Se estimeaza ca populatia va creste pana in anul 2030, moment din care va incepe sa scada.

Politica unui singur copil

China este bine cunoscuta pentru faptul ca adopta o politica prin care unui cuplu casatorit i se interzice sa aiba mai mult de un copil Legea este valabila in zonele urbane mai mult, cei din zonele rurale fiind scutiti de aceasta politica. Cuplurile care au mai mult de un copil vor fi pedepsiti. Nu vor fi trimisi la inchisoare sau ceva asemenator insa vor fi exclusi din societate si eventualele bonusuri pe care le primeau la serviciu vor dispare.  Spre deosebire de alte tari. China este una din singurele in care sunt mai multi baieti decat fete, probabil din cauza preferintei pentru baieti in familiile chineze.

Marele Zid Chinezesc

Marele Zid Chinezesc este probabil cea mai cunosctuta atractie din China. Aceasta constructie este recunoscuta ca fiind una din cele 7 minuni ale lumii. ZIdul are o lunime de 6700 de kilometri si a fost construit pentru a proteja China de mongoli. Zidul Chinezesc a fost construit in secolul7 IH si acopera granitele istorice ale Chinei si se intinde din estul pana in vestul tarii.

admin

View more posts from this author

Leave a Reply

Your email address will not be published.