Metode de educare al copilului

Toti parintii isi doresc ca micutii lor sa aiba comportamente ireprosabile si sa se comporte astfel incat sa fie mereu aprciati pentru bun simt. De fapt, parintii isi doresc acest lucru in primul rand pentru buna starea si viitorul copilului si mai apoi isi doresc acest lucru deoarece parintii sunt adesea judecati de catre societate in cazul in care copilul are scapari de comportament.

Oricum ar fi, si indiferent care este parerea celor din jur este foarte important sa se faca tot posibilul pentru ca micutul sa aiba un comportament exemplar.

Limitele ii directioneaza pe copii si ii ajuta sa atinga obiectivele pe care parintii le-au propus pentru dezvoltarea lor. Parintii isi doresc copii care sa evolueze si sa se transforme in adulti disciplinati, responsabili si atenti; copii au nevoie insa de ocazii in care sa faca anumite alegeri si sa se confrunte cu anumite limite.

Pentru a putea stabili limite, parintilor trebuie sa le fie foarte clar ce asteapta de la copiii lor si care dintre comportamentele acestora sunt acceptabile. Stabilirea limitelor functioneaza cel mai bine in contextul unei bune relatii parinte – copil.

Daca relatia dintre parinte si copil este una pozitiva, cresc sansele ca acesta sa accepte valorile si convingerile propuse de adult si sa inteleaga motivele pentru care i se limiteaza comportamentul. Este mai dificil sa influentam un copil in permanenta criticat, corectat si admonestat. In aceste conditii, copilul nu va dori sa coopereze cu parintele in rezolvarea problemelor, ba mai mult, in timp, va alege sa i se opuna.

Asadar, este esential sa se pastreze o legatura ideala intre parinte si copil. Daca va exista o relatie de prieteni intre voi cu siguranta copilul va sti sa nu iti treaca peste limite, cel putin din respect. Astfel, vei reusi sa iti impui regulile in fata copilului fara sa mai trebuiasca sa ridici tonul sau  sa iei diferite masuri drastice.

admin

View more posts from this author

Leave a Reply

Your email address will not be published.