Mituri despre sarcina

Cele mai multe femei sunt foarte fericite la aflarea vestii ca vor fi mamici. Din acest motiv, ele incep sa isi faca tot felul de scenarii si de planuri. Toate acestea sunt datorate faptului ca femeile sunt foarte curioase si nerabdatoare ca sa afle cat mai multe despre sarcina.

Si sigur ca se vor gasi tot timpul anumite persoane care vor spune diferite lucruri din experienta. De exemplu, daca burta are o forma sau este joasa ineamna ca va fi baiat. Ei bine, acestea nu sunt decat niste mituri despre care ar trebui sa uitati. Iata care sunt cele mai celebre mituri ale sarcinii pe care trebuie sa le utiati:

Greturi

Am tot auzind spunand ca femeia are greturi mari din cauza faptului ca fatul este o fetitia. Ca si alte mituri despre sexul copilului, acesta este considerat in general fals desi par sa existe dovezi ca femeile spitalizate cu greturi severe in timpul sarcinii au sanse mai mari de a avea fetite.

Arsuri

De asemenea, se mai spune ca daca gravida are arsuri inseamna ca micutul se va naste cu par. Arsurile stomacale in timpul sarcinii sunt ceva frecvent – sunt legate de faptul ca hormonii sarcinii slabesc muschii esofagului. Dar NU, nu inseamna ca bebelusul se va naste cu o claie de par!

Pozitia somnului

Se spune ca femeia insarcinata trebuie sa doarma pe o parte deoarece fluxul de sange din placenta se diminueaza insa acest lucru este doar un mit. Pot fi situatii in care medicul sau moasa va recomanda sa va odihniti pe partea stanga ca masura de siguranta – de exemplu, in cazul unei sarcini cu risc ridicat –  insa de dormit puteti dormi si pe spate daca doriti.

Asadar, trebuie sa faceti astfel incat sa nu va incredeti in tot felul de mituri neadevarate, sa va ganditi la anumite lucruri si mai apoi sa fiti dezamagite. Asteptati momentul cel mare in care vi se vor confirma toate banuielile.

 

admin

View more posts from this author

Leave a Reply

Your email address will not be published.