Pilulele contraceptive- efectele asupra menstruatiei

Contraceptivele sunt cele mai utilizate metode de contraceptie din toata lumea. Ele se administreaza pe cale orala si sunt foarte benefice chiar pentru femei. Chiar daca de multe ori am auzit anumite lucruri despre contraceptive si care incercau sa ne faca sa renuntam la ele trebuie sa stim ca anumite mituri trebuie sa fie demontate.

Contraceptia este pentru multe femei inca un subiect tabu. Multe dintre ele prefera sa nu spuna sau sa nu aminteasca de faptul ca iau contraceptive, acest lucru fiind destul de rau. Toate femeile trebuie sa fie informate despre lucrurile normale, de care are parte orice femeie.

Nu este bine sa iti amani menstruatia

Stim ca aceste pastile pot amana aparitia perioadei menstruatiei. Tot ceea ce trebuie sa faca este sa nu intrerupa pilulele si ia o alta tableta la rand dupa ce a terminat-o pe prima. Ce inseamna acest lucru?

In primul rand trebuie sa stiti ca studiile arata ca nu este deloc periculos sa iti amani pentru cateva zile.  Trebuie sa luam in calcul ca exista anumite metode mult mai grave prin care sa amanam menstruatia precum seasonale, anumite pastile care limiteaza menstruatia la 4 ori pe an, Seasonique, este pilula care ajuta la combaterea sindormului premenstrual sau alte suplimente care ne afecteaza sanatatea. Aceste metode care amana foarte mult menstruatia sunt foarte periculoase pentru sanatate. Menstruatia este un lichid care are rolul de a curata organismul. Este un sindrom normal care trebuie sa apara la toate femeile santoase din punct de vedee clinic.

De asemenea, trebuie sa retinem ca contraceptivele au destinatia de contraceptie si nicidecum de oprire a menstruatiei. Oprirea menstruatiei poate afecta destul de grav sanatatea.

De asemenea, trebuie sa retineti faptul ca pilulele contraceptive nu sunt periculoase si nu afecteaza sanatatea daca menstruatia este intarziata o perioada scurta de timp. In cazul in care o intarziem foarte mult sau limita aparitia menstruatiei la un interval de cateva luni poate fi nociv pentru sanatate.

admin

View more posts from this author

Leave a Reply

Your email address will not be published.