Prima discutie despre sex cu copilul

Stim cu totii ca o discutie despre sex cu copilul este foarte importanta si din acest motiv trebuie sa fie purtata la momentul potrivit. Si da, stim de asemenea, ca de foarte multe ori le vine foarte greu parintilor sa poarte o astfel de discutie cu copii lor. Totusi, este mai bine ca o discutie sa inceapa la momentul oportun, mult mai devreme decat mult prea tarziu. Se intampla de multe ori ca unii parinti sa nu stie cand si cum ar trebui sa se desfasoare prima disctie cu copilul referitoare la sex.

Un lucru e cert: mai devreme sau mai tarziu pe masura ce copilul va creste iti va pune tot felul de intrebari la care tu trebuie sa raspunzi numaidecat. Inainte ca prietenii lui sa il dezinformeze pe copilul tau, ar trebui sa faci astfel incat sa potolesti curiozitatile copilului tau.

Intr-adevar este dificil dar necesar sa porti cu copilul tau o discutie legata de sex. Asadar, este foarte important sa vorbesti cu copilul tau despre aceste lucruri si sa incerci sa fii cat mai deschis.

Daca aveti o fata, cel mai potrivit ar fi ca mama sa poarte discutia despre sex. Mama va incepe discutia incepand sa povesteasca de ce ii cresc sanii, ce se intampla cu organismul ei si alte lucruri, discutia finalizandu-se povestind despre sex. Este foarte important sa ii povestesti copilului exact lucrurile care trebuie sa fie intelese pentru ca sa nu fie copilul dezinformat inainte sa il informezi tu. Cand incepi sa porti o astfel de discutie ar trebui sa te folosesti de putin umor insa sa povestesti lucrurile exact asa cum trebuie. Nu lasa copilul sa interpreteze absolut nimic.

De asemenea, incearca sa ii povestesti copilului despre lucruri anatomice. Incearca sa explici orice trasatura sexuala pentru a nu avea nedumeriri.

admin

View more posts from this author

Leave a Reply

Your email address will not be published.