Prima impresie ramane pana la final

confidence

De cele mai multe ori cand intalnim o persoana necunoscuta ajungem sa ne cream o prima impresie care va ramane impregnata in creierul nostru mult timp. Chiar daca vom ajunge sa cunoastem acea persoana foarte bine, acea prima impresie va ramane greu de schimbat. Asa este natura oamenilor. Suntem facuti in asa fel incat sa judecam pe cei din jur dupa aparenta, dupa modul in care se comporta si sa observam ce fel de persoane sunt.

Prima impresie este de cele mai multe ori eronata. De multe ori ajungem sa gresim in analiza noastra initiala. Totusi pentru a lasa o impresie buna in cele mai multe cazuri ar trebui sa fii constient de lucrurile care o influenteaza.

In mod normal limbajul corpului nu ar avea nimic de spus. Acesta insa spune foarte multe despre ce fel de persoana esti. E important sa mentii mai tot timpul o pozitie corecta si dreapta pentru da sentimentul ca esti o persoana stapana pe sine si care da dovada de incredere.

De asemenea modul in care privesti este foare important. Nu lasa privirea in jos si fii sufiecient de increzator sa intersectezi privirea cu cei pe care ii cunosti pentru prima data. Daca vei lasa privirea in jos, este un semn ca nu te simti tocmai bine si ca nu esti la fel de sigur pe tine cum ti-ai fi dorit.

Imbracamintea este si ea un punct demn de luat in calcul. Spre exemplu la un interviu conteaza foarte mult sa adopti un stil conservator dar in acelasi timp elegant. Nu vrei sa iesi in evidenta prea mult, ci doar sa fii imbracat bine si adecvat evenimentului la care participi.

Prima impresie se leaga de cele mai multe ori de modul fizic in care arati. Aspectul este un element esential in stabilirea unei prime impresii de aceea conteaza sa ai grija de felul in care arati si de cum te imbraci.

admin

View more posts from this author

Leave a Reply

Your email address will not be published.