Primele discutii despre sex cu copilul

discutii sex copii

De foarte multe ori parintii incearca sa isi protejeze copilul, incercand sa il priveze de anumite discutii care nu trebuie sa se petreaca prea devreme asa cum spun unii parinti. De foarte multe ori parintii considera ca este prea devreme sa initieze cu copii lor o discutie legata de sex. Acesta este si principalul motiv pentru care fenomenul “copii cu copii” este din ce in ce mai des.

Este posibil ca acum sa spuneti ca avand acces la atat de multa informatie nu ar mai trebuie sa ne facem griji deoarece copii nu vor mai avea nevoie de sfaturile parintilor. Este total gresit acest lucru. Orice copil are nevoie de instruirea parintilor indiferent de cat acces au la informatie sau daca este fata sau baiat.

Nu conteaza sexul copilului. el trebuie sa fie informat in ceea ce priveste sexul, un subiect considerat tabu pentru multi parinti. Primul lucru care trebuie sa fie aduc in discutie sunt bolile cu transmisie sexuala. Este foarte important ca micutii sa fie foarte bine informati de catre parinti.

De regula, adolescentii au parte de primul act sexual din curiozitate. Ei fac acest lucru tocmai din curiozitate pentru ca este considerat un subiect atat de tabu. Este important sa impartasesti cat mai multe informatii cu copilul tau indiferent de varsta lui.

Probabil te vei gandi ca este prea devreme sa discuti cu copilul tau despre sex insa lucrurile nu trebuie sa fie asa. Niciodata nu este prea devreme mai ales ca este mult mai important sa fie mai devreme decat sa fie mai tarziu. De regula, copii isi incep viata sexuala in functie de premizele parintilor. Daca ei stiu sa le insufle o viziune corecta asupra sexului, copii vor sti ce anume isi doresc pentru prima oara si nu va mai trebui sa iti faci griji pentru prima experienta sexuala a copilului tau.

admin

View more posts from this author

Leave a Reply

Your email address will not be published.