Primul procesor de 4GHz de la Intel

Intel

Pentru a nu fi dubii in legatura cu titlul ar trebui sa specificam faptul ca Intel a mai avut procesoare care sa poata atinge aceasta viteza. Dar acest procesor despre care vorbim Intel Core i7 4790K este unul care vine cu ceva in plus. Ceea ce diferentiaza acest procesor de restul este ca e primul procesor Intel care poate rula la frecvente de 4GHz ca viteza de baza. Pe langa acest fapt Core i7 4790K va rula la aceasta pe toate din cele 4 nuclee. Pana in prezent procesoarele Intel au mai ajuns la aceasta frecventa, insa nu pentru perioade indelungate de timp si doar folosind unul sau doua nuclee la aceasta viteza.

Procesorul face parte din seria noua Devil’s Canyon a celor de la Intel. Pe langa acest procesor compania a anuntat ca vor mai lansa 2 procesoare. un Core i5 4690K din aceeasi familie Devil’s Canyon si un procesor Pentium.

Ambele procesoare din seria Devil’s Canyon vor avea functia Turbo Mode, care le va ajuta sa ajunga la frecvente mai ridicate fata de cele normale. in cazul i7 4790K frecventa va creste de la 4 GHz la 4.4 GHz si in cazul i5 4690K. de la 3.5 GHz la 3.9GHz.

Core i7 4790K va avea 4 nuclee si va putea rula in 8 tread-uri, avand 4 nuclee fizice si 4 nuclee virtuale pentru multitasking. Nivelul memoriei cache este de 8MB. Ambele procesoare din seria Devil’s Canyon vor avea integrat procesorul grafic Intel HD 4600 si vor avea nevoie de memorii DDR3 la 1600 MHz care ruleaza in dual channel. Preturile vor fi de 339$ pentru Core i7 si 242 pentru Core i5.

Procesorul Intel Pentium va fi lansat pentru a celebra cei 20 de ani de procesoare din familia Pentium. Acesta se va fi numi G3258.

Asteptam cu nerabdarea noile procesoare din seria Intel Broadwell si placile de baza care vor oferi suport pentru acestea.

admin

View more posts from this author

Leave a Reply

Your email address will not be published.