Primul zbor pentru Solar Impulse 2

Solar Impulse 2

Zborul inaugural realizat de Solar Impulse 2 a avut loc in dimineata zilei de luni pe aerordromul Payerne din Elvetia. Avionul propulsat de energia soloara a decolat la ora 5:36 AM CET (Central European Time). Decolarea s-a desfasurat cand vremea era calma, pilotul Markus Scherdel fiind cel care a avut responsabilitatea de a controla avionul. Aeronava a zburat timp de doua ore si 17 minute. In timpul zborului acesta a ajuns la o altitudine de 1670 m si o viteza medie de 55.6 km/h. Conform celor de la Solar Impulse, datele colectate din timpul zborului indica faptul ca  avionul este capabil sa realizeze un tur in jurul globului folosind doar energia solara ca sursa de energie.

Prima aeronava Solar Impulse a realizat un zbor transcontinental in anul 2012 si a zburat de mai multe ori deasupra Statelor Unite ale Americii anul trecut. Solar Impulse 2 este o aeronava cu un singur loc realizata de compania Solar Impulse. Compania a fost infiintata de psihiatrul si exploratorul Betrand Piccar si inginerul antreprenor Andre Borschberg. Acesta va fi folosit de Piccard si Borschberg in incercarea lor de a realiza un zbor in jurul Globului in anul 2015.

Avionul are o anvergura a aripilor de 72 de metri, ceea ce il face mai lat decat un Boeing 737-8l, dar are o greutate de doar 2 300 de kg. Aceasta gretuate scazuta se datoreaza constructiei din fibra de carbon, fibra care este de 3 ori mai usoara decat hartia folosita in iachtingul profesionist. Aeronava este dotataa cu 4 motoare electrice alimentate de cele 17 000 de celule solare. Acestea au o grosime de doar 135 microni si sunt integrate in aripa avionului fiind protejate de o folie din flour copolimer. Aceste celule solare alimenteaza bateriile din polimer de litium care au o greutate combinata de 633 Kg. In timpul zborului avionul este alimentat de energia solara iar pe timp de noapte acesta este alimentat de batieriile care stocheaza energia.

admin

View more posts from this author

Leave a Reply

Your email address will not be published.