Principiile unei vieti sanatoase – alimentatia bio

Fiecare zi este o noua provocare cand trebuie sa facem alegeri. Doar ca unele dintre ele sunt si cele care au urmari mult timp de acum inainte. Alimentatia sta la baza existentei pana la urma insa mai mult decat a avea nevoie de ea, avem nevoie de doza de sanatate ce vine din fiecare tip de aliment.

Esti ceea ce consumi spune o vorba asa ca pe masura gradului de responsabilitate pe care il ai fata de starea de bine si de sanatate vine si alegerea in materie de alimentatie. Conteaza extrem de mult sa tii cont de categoria de alimente bio. Desi pare sa fie un moft pentru unii de fapt este sursa pentru sanatate.

Ce inseamna de fapt bio. Sunt acele produse ce rezulta din cresterea, cultivarea si asa mai departe a produselor ce nu au fost suspuse unor interventii chimice. Nu au fost stropite cu chimicale, nu au “ingrasate”, nu le-au fost accelerate procesele de crestere cu nicio substanta. Asadar, produsele de tip bio sunt cu mult mai apreciate. Mai ales in zilele noastre cand produsele nu mai au acelasi continut nutritiv, cand nu mai avem parte de acelasi nivel de vitamine chiar si consumand fructe si legume e musai sa avem parte de un plus de atentie fata de ceea ce alegem sa ne fie parte din meniu.

Cum si de  unde alegi acele alimente bio? Este ce-i drept putin mai dificil sa le gasesti, in conditiile in care trebuie sa ii atent la sursa lor, la eticheta lor si sa cunosti metoda de procutie, conservare, dupa caz. Dar mai nou exista pana si magazine online specializate pe o astfel de nisa, exista tot felul de surse asa ca iti ramane doar selectia in sine. Ce-i drept nici nu ar trebuie sa mai faci o selectie de vreme ce asta inseamna sa imbratisezi si sa adopti o alimentie bio completa. Vei gasi chiar si ulei bio, tocmai pentru ca procesul in sine de gatit sa fie unul complex, de la cap la coada.

Efectele? Nu trebuie sa te lovesti de un caz nefericit, sa ai parte de probleme de sanatate pentru a decide sa elimini din viata ta acele produse ce contin e-uri si aditivi de tot felul. Asa ca pentru o schimbare in viata ta, pe care o meriti, in numele nevoii de a avea grija de sanatatea ta alege produsele pur naturale.

admin

View more posts from this author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *