Reciclarea pneurilor auto

Avand in vedere ca lumea in care traim este una care in fiecare zi produce un nivel de poluare destul de ridica, este indicat sa incerca sa restrangem aceste efecte cat mai mult posibil. Una din probeleme care creeaza un adevarat haos in industira reciclarii este data de pneurile auto. Se estimeaza ca in fiecare an mai bine de 260 de milioane de pneuri auto ajung sa fie aruncate in gropi de gunoi. Nu numai ca acestea ocupa foarte mult spatiu in aceste locatii, dar in timp ajung sa polueze pamantul.

China este una din tarile care se confrunta cu cele mai mari probeleme de poluare la nivel global. Avand in vedere ca majoritatea centralelor de incalzire din tara folosesc materie prima drept carbunele, poluarea eliberata in are adunata cu poluarea realizata de automobile face aerul aproape irespirabil.

Cei de la IFW Recycling corporation sunt de parere ca pneurile nu sunt o problema si pot fi o adevarata solutie pentru lumea combustibililor. Acestia folosesc pneurile pentru realizarea de combustibil diesel printr-un proces de gazificare a acestora. Procesul nu genereaza poluare si aduce castiguri generoase in fiecare an.

Nivel global se estimeaza ca doar 25% din totalul pneurilor din lume ajung sa fie reciclate, restul sunt aruncate in gropile de gunoi. Unele companii incearca sa arda aceste cauciucuri in efortul de a crea energie electrica.

Problema ridicata de pneuri este aceea ca acestea sunt foarte greu de reciclata si nu sunt la fel de usor de distrus. Pneurile pot fi reciclate pentru a servi drept material de constructie in terenurile de basket sau pentru a fi folosite in industria incaltamintii. Materialul rezultat din urma reciclarii cauciucurilor este numit “crumb” si este rareori folosit in cantitati mari.

Aceeasi companie IFW a reusit sa recicleze cauciucurile prin folosirea unui proces numit Direct Slow Pyrolysis 2 care este un proces de decompozitie chimica termala in materiale organice de baza din care este creat cauciucul.

admin

View more posts from this author

Leave a Reply

Your email address will not be published.