Sanctiuni UEFA la preliminariile Euro 2016

stiri euro 2016

Inceputul acestei saptamani a adus noutati in ceea ce priveste evolutia si situatia preliminariilor campionatului european de fotbal ce se va disputa in Franta.

Au fost luate decizii in ceea ce priveste ciocnirea ce a provocat suspendarea meciului dintre reprezentativele Serbiei si Albaniei. Chiar inainte de pauza primei reprize, o drona ce purta un steag pro-albanez a provocat reactii adverse printre jucatorii ambelor echipe, de asemenea suporterii au intrat pe teren si au aruncat cu diverse obiecte, au aprins torte si artificii, iar centralul Martin Atkinson s-a vazut nevoit sa opreasca meciul.

Decizia luata de forul UEFA a fost de a sanctiona ambele participante. Astfel s-a hotarat castigarea meciului de catre Serbia cu scorul de 3-0, dupa ce jucatorii albanezi au refuzat sa continue meciul. Cumulat cu aceasta mai vine si sanctionarea prin deducerea de trei puncte de la pozitia actuala a Serbiei, si amenda primita de fiecare din cele doua asociatii de fotbal, in valoare de 100.000 euro.

De asemenea s-au luat decizii si in cazul conflictelor inregistrate la disputarea meciului dintre reprezentativele Romaniei si Ungariei. Fortele de ordine au fost nevoite sa ia masuri in timpul meciului, intrucat au fost aprinse torte si artificii, iar suporterii unguri au dat foc si la cateva scaune. Nici pe teren situatia nu a fost una tocmai linistita, meciul terminandu-se cu scorul final de 1-1, inregistrandu-se insa 11 cartonase galbene.

Atat nationala Romaniei cat si reprezentativa Ungariei vor disputa meciurile urmatoare cu stadioanele partial inchise pentru suporterii proprii. Ungaria va trebui sa plateasca daunele provocate de suporterii sai stadionului National Arena in termen de 30 de zile, si de asemenea vor pastra un minim de 2500 locuri libere pe stadionul Florian Albert pentru meciul cu Finlanda de pe 14 noiembrie.

O posibila veste buna pentru nationala Romaniei vine din partea Irlandei de Nord. Aparatorul Aaron Hughes este posibil sa rateze meciul cu reprezentativa Romaniei ce va fi disputat pe 14 noiembrie, intrucat s-a accidentat in meciul Bournemouth – Brighton, terminat cu scorul 3-2. Aparatorul in varsta de 34 de ani si-a accidentat glezna in meciul de sambata, si este posibil sa rateze urmatorul meci preliminar al Irlandei de Nord impotriva Romaniei. Pana acum acesta a jucat la toate cele trei meciuri preliminarii avute de Irlanda de Nord, incununate de succes, reusind sa reziste toate cele 90 de minute pe teren impotriva reprezentativelor Greciei, Ungariei si Insulelor Faroe. Temerile unei fracturi au fost inlaturate, insa totusi accidentarea ii poate intrerupe aparatorului sirul de 93 selectii, ceea ce poate fi un avantaj pentru nationala Romaniei la urmatorul meci din preliminarii, marindu-i sansele pentru calificarea la turneul final din 2016.

 

admin

View more posts from this author

Leave a Reply

Your email address will not be published.