Sfaturi pentru a incepe sesiunea bine

Se apropie cu pasi repezi sesiunea si va trebuie sa facem astfel ncat sa avem rezultate cat mai bune si mai favorabile. Sigur ca perioada sesiunii nu este o perioada prea frumoasa ba chiar dimpotriva.

Anii de universitate sunt cei mai frumosi cu exceptia perioadei de sesiune care reuseste sa streseze tinerii studenti. De regula, in aceasta perioada tinerii incep sa se streseze si incearca sa ingrase porcul in Ajunul Craciunului asa cum se spune.

Ei bine, este foarte important sa stii sa iei o atitudine corecta in momentul in care se apropie examenele pentru ca doar asa vei reusi sa treci cu bine peste perioada asta. Ce trebuie sa faci pentru a depasi mai usor perioada aceasta a sesiunii?

In primul rand incearca sa te organizezi, sa faci rost de toate cursurile pentru ca sunt cu siguranta si cursuri pe care nu le ai. Apoi, ia un calendar si pune datele tuturor examenelor din sesiune. Calculeaza cat mai riguros numarul de zile pe care il ai la dispozitie pentru a te pregati de examen. Programeaza astfel incat sa ai timp si pentru invatat si pentur alte activitati.

Incearca sa iti organizezi materia pe zile. Daca pentru urmatorul examen mai ai doar 5 zile la dispozitie incearca sa iti imparti materia de studiu in pagini egale ca si numar. Apoi, va trebui sa studiezi in fiecare zi cate un numar de pagini si astfel vei recapitula si iti va fi mult mai usor sa inveti, regateste-ti pentru urmatoarea zi ce ai de invatat ca sa iti fie mult mai usor.

Ai grija si sa prioritiezi. Pentru unele examene trebuie sa inveti mai mult iar pentru altele mai putin asa ca poti sa prioritizezi. Incearca sa iti organizezi timpul ca sa iti fie mai usor.

admin

View more posts from this author

Leave a Reply

Your email address will not be published.