SpaceShipTwo va realiza 12 experimente in spatiu

SS2

Cei de la NASA (North American Space Agency) au de gand sa efectueze 12 exeperimente in timpul zborului SpaceShipTow. Proiectul este sustinut de cei de la Virgin Galactic, o companie care este cunoscuta in general pentru actitivatile sale neobisnuite cand vine de turism. Cele 12 experimente pe care NASA are de gand sa le efectueze au legatura cu fenomenul de microgravitatie. Informatiile obtinute de pe baza acestui proiect vor fi folosite in dezvoltarea proiectului in sine. Pe langa dezvoltarea sa informatiile se vor dovedi de o importanta majora pentru Guvernul american, pentru studiile academice si pentru cercatarile in domeniul zborului comercial in spatiu.

Pentru un pret de 250000 de dolari turistii dornici de o astfel de aventura vor putea fi la bordul aeronavei. NASA a programat un numar de 3 zboruri suborbitale. Nava spatiala care va efectua zborul este numit SpaceShipTwo. Nava va avea la bord 590 de kilograme de echipamente tehnologice ce vor ajuta in procesul de cercetare si in extragerea informatiilor din timpul zborului.

Proiectul va fi condus de divizia Flight Opportunities Program din partea NASA. Fenomenul de microgravitatie va fi unul ce se va simti pentru o perioada de doar 6 minute. Turistii vor avea ocazia de a experimenta fenomenul pe viu in timpul zborului SpaceShipTwo. Chiar daca 6 minute nu pare o perioada indelungata de timp cei de la NASA si Virgin Galactic spera ca vor fi suficiente pentru acumularea de informatii necesare in continuarea proiectului. In functie de informatiile obtiunte se va decide daca se va trece la urmatorul pas in cadrul acestuia si anume trimiterea pasagerilor catre SSI (Statia Spatiala Internationala).

250000$ pentru 6 minute de imponderabilitate pare a fi o chelutiala destul de nedreapta, dar probabil ca fiecare secunda va fi una memorabila. Asadar daca iti propui o excursie iesita din comun in care sa experimentezi fenomenul de microgravitatie ar fi bine sa faci economii de pe acum.

admin

View more posts from this author

Leave a Reply

Your email address will not be published.