Totul despre aromaterapie

Aromaterapia este o metoda de binefacere pentru multe domenii insa de foarte multe ori, romanii sunt susceptibi il privinta acestei metode. Aceasta tehnica nu doar ca relaxeaza si face foarte mult bine organismului si psihicului si este foarte benefica si in cazul anumitor probleme medicale.

In ziua de astazi, in momentul in care oamenii resimt o anumita afectiune sau problema medicala au tendinta de a apela foarte repede la medicamente. De fapt, ei nu realizeaza ca medicamentele fac bine pentru o anumita afectiune insa deterioreaza alte organe sau provoaca alte tipuri de afectiuni.

Uleiurile volatile

Uleiurile volatile, fie ca sunt puse in candele sau se pulverizeaza in incaperea in care stam, fie ca sunt adaugate in cada, au acelasi efect benefic. Cantitatea de ulei adaugata in cada trebuie sa fie de 6-8 picaturi la 200 de litri de apa. Baia dureaza intre 5 si 30 de minute si dupa baie nu se face dus.

In cazul masajelor articulatiilor ori muschilor, se adauga 2-4 picaturi de ulei volatil intr-o lingura de ulei de masline si se maseaza locul cu probleme. Daca dorim sa masam intregul corp, se pun picaturi de ulei volatil in spirt medicinal. In cazul durerilor de cap sau al problemelor respiratorii, se adauga 2-3 picaturi de ulei volatil in apa fierbinte si se fac inhalatii.

Inainte de folosire, e necesara testarea pielii si, pentru aceasta, se picura ulei volatil la incheietura cotului si se observa reactia timp de zece ore. Trebuie sa se retina faptul ca uleiurile volatile neutralizeaza efectul medicamentelor homeopate.

Toate esentele au anumite beneficii asupra organismului. Fiecare dintre ele stimuleaza organismul intr-un anumit fel si controleaza buna functionalitate a sa, Exista anumite esente precum cimbrul, busuiocul, eucaliptul sau rozmarinul care favorizeaza producerea si efectuarea bilei. Ei bine, acest lucru este extrem de util pentru organism si poate face minuni.

 

 

admin

View more posts from this author

Leave a Reply

Your email address will not be published.