Totul despre balonare

Balonarea vine insotita de un sentiment foarte enervant de disconfort. De multe ori nu putem sa spunem ca este o actiune duroasa insa alte ori apare impreuna cu niste dureri groaznic de mari, niste dureri abdominale.

Pe langa senzatia de abdomen, de burta foarte plina, pe langa balonare pot aparea simptome de genul umflaturilor la nivelul ochilor, a membrelor superioare si inferioare etc. Sigur ca nu este deloc estetic sa avem mainile si picioarele umflate insa trebuie sa luam masuri pentru a preveni aceste simptome.

In primul rand, este foarte important sa renuntati la sare. Sarea este cea responsabila de retinerea apei in corp. Asadar, atata timp cat copnsumam alimente foarte sarate sau condimente care contin multa sare nu putem decat sa ne asteptam la umflarea intregului organism.

Bulele. Este lesne de inteles ca trebuie sa nu mai consumam bauturi carbogazoase daca vrem sa scapam de balonare. In cazul in care bem bauturi acidulate, acizii aceia se umfla in abdomen si este normal sa avem o senzatie de balonare. Inlocuiti bauturile acidulate cu bauturi neacidulate si fara zahar, de exemplu apa plata sau limonada.

Este foarte normal si foarte sanatos sa mananci fructe si legume insa trebuie sa ai grija de cantitatile pe care le mananci. Mai exact, tine cont de volumuml de fructe si de legume pe care il mamanci. Nu uita ca aceste alimente au aceleasi vitamine si nutrienti insa ocupa mai putin loc in stomac. Astfel, fa in asa fel incat sa mananci alimente care nu iti ocupa tot spatiul din stomac.
Pentru a te convinge singur poti sa compari dimensiunea unei smochine cu dimensiunea unui strugure. Vei observa ca diferentele sunt foarte mari.

Daca iti place sa mananci mancaruri foarte picante ar trebui sa renunti la ele cel putin o perioada. Acest tip de mancare va stimula secretia de acid gastric iar acest lucru cauzeaza iritarea tractului intestinal

admin

View more posts from this author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *