Totul despre bolile cronice renale

Rinichii sunt organele responsabile de filtrarea lichidelor pe care le consumam.Acest organ elaboreaza urina.Rinichii sunt in numar de doi lobi amplasati in fosele lombare la inaltimea primelor vertebre lombare si a ultimilor doua coaste, sub ficat pentru rinichiul drept, langa splina pentru rinichiul stang, in spatele cavitatii peritoneale.

Rinichii elaboreaza urina pornind de la sange.Astfel, se produce eliminarea deseurilor si mentinerea al mediului interior al corpului.De asemenea, alte functii importante ale rinchilor sunt secretia eritropoitinei, secretia reninei si transformarea vitaminei O in forma ei activa.Eritropoitina este hormonul care permite maturarea globulelor rosii din maduva osoasa iar renina serveste la reglarea presiunii arteriale.

Sanatatea rinichilor este foarte importanta pentru fiecare dintre noi.Studii dovedesc ca o mare parte din oameni sufera de infectii urinare.In cazul in care nu tratam aceste afectiuni, gravitatea acestei probleme va spori pe parcursul trecerii timpului.Pietrele la rinichi si litiaza renala sunt unele din cele mai frecvente afectiuni ale rinichilor.Pietrele la rinichi apar din cauza consumului excesiv de sare care se depune pe rinichi formand cristale care se dezvolta foarte mult.

In cazul in care aveti hipertensiune si diabet trebuie sa mergeti mai des la un medic urolog pentru controale de rutina.Bolile de rinichi sunt asociate bolilor cardiovasculare.Conform specialistilor 80% dintre pacientii care prezinta o boala cronica la rinichi au hipertensiune.

Pentru a evita bolile cronice renale trebuie sa efectuati analize cu regularitate.In momentul in care facem analizele la sange putem face si examenul urinei pentru a avea informatii despre glicemie si creatina din organism.

Persoanele supraponderale si cele fumatoare sunt mai predispuse la aceste afectiuni cronice.De asemenea, persoanele trecute de 50 de ani, trebuie sa efectueze mai multe controale si analize la urina.

Bolile cronice renale pot fi ereditare.Daca cineva din familia ta a suferit de vreo afectiune a rinichilor, exista sanse sa suferi de aceeasi afectiune.

Lichidele sunt esentiale in reglarea si curatarea rinichilor.Nu trebuie sa lipseasca in nici o zi ceaiurile si lichidele din abundenta.

admin

View more posts from this author

Leave a Reply

Your email address will not be published.