Totul despre mancarea fast-food

Un top al alimentelor cele mai gustoase este mancarea fast-food.Alimentele de tip fast-food sunt principalul factor care predispune la obezitate şi, cu toate acestea, cele mai multe persoane le consumă zilnic. Mancarea fast-food are atat avantaje cat si dezavantaje .

De ce mananca oamenii atat de mult fast-food?

In primul rand cei care au un program incarcat apeleaza la mancarea de tip fast-food deoarece este rapida si  o pot manca oriunde la birou , in masina,in metrou, astfel economisind timp. In al doilea rand produsele fast-food nu sunt costisitoare fata de o masa gatita obisnuit care necesita mai mult timp,rabdare .Un alt avantaj care pune fast-food-ul in lista mancarurilor preferate este mirosul irezistibil si reclamele permanente din televiziune. De multe ori reclamele si publicitatea ne fac curiosi si de aceea incercam sau ramanem la acest tip de mancare .Cu siguranta mirosul lor iti fac o pofta caruia nu ii poti rezista. De asemenea alimentele fast food sunt bogate in numerosi nutrienti, inclusiv Calciu,vitamina B12, vitamina A, C, D si E.

Mancarea la fast food pare foarte diversificata: pui, cotlete, hamburgeri, sandwichuri dintre cele mai variate, sosuri, cartofi prajiti, salate, fasole, deserturi inghetata, sucuri…Iar enumerarea poate continua.De aceea mare majoritate a oamenilor aleg mancarea de tip fast-food.

Dezavantajele mancarii fast-food

Primul dezavantaj care a pus probleme majore in randul oamenilor este obezitatea .Statisticile arata ca 65% din americani sunt supraponderali sau obezi, in conditiile in care doar 25% trec zilnic pragurile restaurantelor fast-food.Persoanele care au creat o dependenta din fast-food observam ca au o greutate mare si nu sunt interesati de aspectul fizic. Mancarea fast-food contine grasimi saturate,glucide dar si o cantitate foarte mare de sare , iar acest lucru ar trebui sa existe foarte putin in dieta noastra .Consumul excesiv de sare are efecte negative mai ales asupra persoanelor hipertensive .Toate aceste categorii de substante duc la cresterea factorilor de risc cardio-vasculari: determina obezitate, dislipidemii (perturbari ale metabolismului lipidelor) si hipertensiune arteriala, crescand astfel riscul de angina si infarct miocardic acut.

In concluzie, acest tip de produse au atat avantaje cat si dezavantaje pentru noi, cu implicari importante asupra sanatatii si calitatii vietii, si de preferat ar fi sa  se consume  ocazional.

 

admin

View more posts from this author

Leave a Reply

Your email address will not be published.