Trucuri pentru a scapa de stres

Vrem sau nu, traim intr-o societate in care toata lumea este foarte stresata si suprasolicitata. Sigur, stresul nu face bine nimanui. Dupa ce stresul pune stapanire pe viata noastra, apar probleme de sanatate si dezvoltare personala. Somnul nu va mai avea aceeasi calitate, ne vom framanta si ulterior ne trezi cu boli cardiovasculare sau alte afectiuni. Pune tine controlul asupra stresului si sa nu il lasam sa puna stapanarire pe viata noastra. Iata secretele combaterii stresului.

Incearca sa eviti problemele care iti cauzeaza stres si sa detii controlul asupra lucrurilor care se intampla in viata ta. Fii previzibila cu situatiile neprevazute si incearca sa le eviti cat poti. Organizeaza-te mai bine. Aceasta este principalul motiv al panicii care genereaza stresul. Incearca sa faci lucrurile asa cum trebuie pentru a scapa de stres.

In al doilea rand, cel mai indicat este sa iei o pauza in momentul in care simti ca esti prea stresata. Daca esti stresata si incerci sa faci fata in continuare si in regim de stres nu faci decat sa agravezi lucrurile. Nu incerca sa repari anumite situatii cand esti stresata. Ia-ti o pauza, relaxeaza-te, aranjeaza-ti lucrurile in ordine si mai apoi o iei de la inceput. Daca nu iti poti lua un concediu de o zi, de exemplu, poti sa te opresti din munca si sa continui dupa cateva minute cand mintea ta este limpede si poate judeca asa cum trebuie.

De asemenea, daca simti ca esti mult prea stresata si ca nu mai poti face fata lucrurilor si problemelor din viata ta, incearca sa iti programezi fiecare lucru, astfel incat sa nu ai doar activitati suprasolicitante. Vezi care dintre probleme este cea mai importanta si incearca sa o solutionezi pe ea. Concentreaza-te pe ceea ce este mai important si nu da foarte multa importanta detaliilor. Niciodata nu vei reusi sa multumesti pe toata lumea sau sa faci fata chiar tuturor problemelor.

admin

View more posts from this author

Leave a Reply

Your email address will not be published.