Viata pilotilor din F1

F1

In spatele faimei, luxului si vietii de vis pe care o duc acesti oameni, se ascund elemente care te-ar face sa te gandesti bine la viata solicitanta pe care o duc. Trecand dincolo de elementele placute din viata acestora, pilotii de Formula 1 sunt printre cei mai buni atleti la nivel mondial. Desi isi castiga existenta prin simplu fapt ca ei conduc, nivelul de rezistenta si forta de care dau dovata acesti oameni este cu adevarat incredibil.

Pentru a putea rezista 50-70 de tururi pe circuit, pilotii de F1 trebuie sa aiba mare grija de corpul lor. Nu pentru a arata bine, ci pentru a avea un fizic suficeint de rezistent si puternic sa duca o cursa de F1 la bun sfarsit.

Pilotii se antreneaza in mod special si folosind exercitii destinate celor din F1 in acest scop.

Inima este un element vital in F1. La inceputul unei curse, inima uni pilot bate de 200 de ori pe minut, media pe parcursul cursei fiind de 160 de batai pe minut. Pentru a putea face fata unui ritm cardiac alert pentru perioade indelungate de timp, acestia trebuie sa se antrezene in mod speicific prin sesiuni de alergare, prin ciclism si alte exercitii similare.

De asemena gatul pilotilor din F1 este destul de solicitat. Fortele la care gatul este supus sunt foarte mari. Fortele gravitationale pot face capul sa aiba o greutate de pana la 3-4 ori mai mare decat in mod normal. De aceea este vital ca pilotii din F1 sa aiba muschii gatului bine pregatiti.

Bratele si picioarele trebuie si ele antrenate pentru a putea rezista unei curse. Picioarele trebuie sa fie suficient de puternice pentru a apasa pedalele cu o putere de 80 de kilograme de forta.

Este destul de greu sa duci o viata de pilot de F1, dar cu siguranta ca beneficiile sunt pe masura.

admin

View more posts from this author

Leave a Reply

Your email address will not be published.