Vrei sa faci afaceri ca la carte? Iata ce ar trebui sa faci

Fiecare angajator cauta persoane cu abilitati si competente specifice postului pentru care este nevoie de oameni. Fiecare domeniu in parte este diferit in felul sau, si pentru ca o persoana sa fie angajata sau macar sa fie chemata in vederea unui interviu, pentru a vedea daca este calificata sau nu, trebuie sa stie dinainte ce fel de competemte si abilitati se cer pentru postul din domeniul respectiv.

RESURSE UMANE

Cei din resurse umane sunt niste oameni foarte comunicativi, obiectivi, care pot lua decizii la rece, in mod spontan, au abilitati foarte bune de recrutare, de citire a oamenilor, de intelegere a lor. Asadar pentru a a fi un bun potential angajat pe acest domeniu, este bine sa ai pe langa cele de mai sus si abilitati numerice foarte bune, pentru realizarea de bugere, trebuie sa fii foarte evaluativ pentru a da feedback corect, dar si abilitati foarte bune organizatorice pentru a atrage, a forma, a dezvolta si pentru a motiva angajatii.

 CONTABILITATE

Un om care doreste un post in acest domeniu trebuie sa stie ca nu este un lucru usor. Trebuie sa detina abilitati numerice, aptitudini bune de analiza si sinteza pentru calcule matematice, dar trebuie sa fie si mereu pregatit a invata tot ce e nou, a se dezvolta incontinuu, de a rezolva probleme, sa fie orientat spre rezultate cat mai bune si sa aiba capabilitati bune de analiza si organizare a timpului, dar si a unor programe de lucru.

VANZARI

In vanzari, ca sa reusesti, trebuie sa ai abilitati foarte bune de comunicare cu oamenii, de relationare, dar mai ales de persuasiune, pentru ca vanzarile propriu zise sunt exact ceea ce trebuie sa faci tu. Oamenii din vanzari trebuie sa stie sa asculte eficient, sa puna intrebari pentru a vedea ce-si doresc clientii, consumatorii, pentru a fi cat mai convingatori mai apoi in a-i persuada sa cumpere ceva.

Trebuie sa fie niste persoane flexibile, gata pentru a se adapta interlocutorului , de a-l intelege, sa fie eficienti, sa poata rezolva probleme intr-un mod cat mai prompt, sa aiba capacitatea de a anticipa reactiile celorlalti pentru a le da niste raspunsuri cat mai bune.

admin

View more posts from this author

Leave a Reply

Your email address will not be published.